danseaza cu noi

Stiluri de dans

Salsa

Salsa reprezintă un stil de muzică și dans ce își are originile în America de Sud și Insulele Caraibe (ex. Bermuda, Bahamas, Cuba, Haiti, Republica Dominicană, Jamaica, Puerto Rico, etc), dar care s-a dezvoltat în toata lumea în diferite variante ce au dus la crearea altor stiluri asemănătoare. Este cea mai populară variație a unui dans latino.

Bachata

Bachata este al doilea cel mai popular dans ce isi are originile in Republica Dominicana, a fost creata in jurul anilor 1930 ca o copozitie muzica, fiind cunoscuta ca o balada populara dominicana. Bachata, din balada si un dans, s-a tranformat intr-un adevarat stil muzical si, in acelasi timp, un stil de dans in mai multe versiuni.

Kizomba

Kizomba s-a nascut relativ recent, in Angola anilor ‘80, in urma unor influente muzicale din insulele Antile si de asemenea popularul stil muzical angolez, Semba. Denumirea kizomba provine din expresia kimbundo care inseamna “petrecere” in Angola. In anii 50/60, oamenii dansau deja Semba si alte dansuri traditionale din Angola.

Vals lent

Valsul lent este o modalitate eleganta si seducatoare de mentinere in forma ce implica la fel de mult ambii parteneri si rafineaza simtul ritmului in dansatori. Practicantii acestui dans observa imediat o schimbare in postura, iar a stii sa dansezi vals este intotdeauna un plus la orice fel de petrecere si eveniment formal, o calitate mereu apreciata de partener si un mod de a atrage atentia subtil si elegant pe ringul de dans

Tango

Tango-ul isi are originile in Spania sau in Maroc si a fost introdus in America Latina (Argentina in special), s-a răspândit ulterior în toată lumea, dezvoltându-se diferite variante care mai de care mai pasionale si frumoase.

Vals vienez

Valsul vienez este cel mai vechi stil de dans din cele existente astazi, ce isi are originile in dansul folcloric austriac, Landler. Aparut in a doua jumatate a secolului XVIII, acesta a venit cu un tempo extrem de rapid, cu un ritm progresiv, reprezentand o adevarata provocare pentru toti dansatorii incepatori. Odata ce ajungi sa stapanesti tehnica in miscari, vei arata fermecator pe ritmul de dans!

Quick step

Dezvoltat in timpul primului Razboi Mondial in suburbiile New York-ului, a fost interpretat initial de dansatori africani si caraibieni, debutul fiind in music-hall-uri americane, devenind foarte repede popular si in salile de dans. Acest dans a evoluat in 1920 dintr-o combinatie de Foxtrot, Charleston, Shag, Peabody si One-Step.