danseaza cu noi

Instructori

El este Ady Rasinariu!

L-am întrebat ce înseamnă un dansator bun, în viziunea lui, iar el ne-a răspuns cu emoție la această întrebare. Haideți să îl cunoaștem!

<< A fi un “dansator bun” este o expresie foarte relativă! De ce? Atributul de “dansator bun” nu poți să ți-l dai niciodată tu însuți, sau nu ar trebui. Această decizie e întotdeauna la latitudinea persoanei/lor cu care împarți dansul respectiv. În cazul unui dans social, partenerul/partenera este singurul care contează și care își poate da cu părerea dacă ești sau nu un dansator bun. Iar asta, după cum bine știți, e o părere foarte subiectivă deoarece, pentru o persoană poți fi un dansator bun, iar pentru o alta, nu, chiar dacă dansezi aproximativ la fel cu ambele. În cazul unui show pe scenă, publicul este cel care decide dacă ești sau nu un “showman”, pentru că asta ar fi definiția unui dansator bun în acest caz și, de asemenea, este o părere subiectivă în funcție de foarte mulți factori. În cadrul unui concurs, arbitrii decid dacă ești un dansator bun sau mai puțin bun și, chiar și aici este încă subiectiv, deoarece dansul este încă o artă și fiecare are dreptul să o interpreteze și sa o aprecieze cum crede. Cu alte cuvinte, tot ce poți să faci ca să fi un dansator bun este să muncești tot timpul la asta, să conștientizezi de fiecare dată în care din situațiile de mai sus te afli, să nu le încurci sub nici o formă pentru că fiecare are “cerințele” ei particulare, să te adaptezi și să oferi tot ce ai mai bun persoanelor, după caz, care ar putea spune dacă ești sau nu un dansator bun! >>

Mulțumim că ne-ai oferit o parte din tine!

Fondator al școlii de dans Dance Xplosion.

Astăzi facem cunoștință cu Alișor!

Am intrebat-o ce înseamnă un dansator bun în viziunea ei, iar ea ne-a răspuns cu entuziasm la această întrebare. Haideți să o cunoaștem!

„În viziunea mea, un dansator bun este cel care reușește să își folosească personalitatea lui în dans si nu a altcuiva. Cel care emoționează si care îsi doreste sa ii ofere celuilalt un dans în care să se simtă minunat. Care dansează în primul rând pentru ei si apoi pentru ceilalți.

Pe lângă tehnică necesară și acuratețea dansului pe care il creează, un dansator bun reușește să te cuprindă si sa te aducă în povestea lui. De asemenea acesta se poate adapta la orice stil de dans, poate sa înțeleagă semnificația a fiecarui tip de dans. Atunci el devine artist.

Entuzismul acestuia il face sa riște orice.. asta il face autentic, pasiunea!”

Astăzi facem cunoștință cu Cristina!

Am intrebat-o ce înseamnă un dansator bun în viziunea ei, iar ea ne-a răspuns cu emoție la această întrebare!

„Pasiunea este, într-adevar, baza pentru tehnică, cât și pentru stil. Tot plăcerea și focul pentru dans, împinge în a redescoperi tot timpul câte ceva, să știi că mereu mai este de învățat și te face curios să explorezi.

Un dansator bun trebuie să știe și să vrea să se adapteze în orice condiție, fie că vorbim de persoana cu care dansează, locul, spațiul și orice alt element. Musai trebuie să zâmbească, să înțeleagă că mai presus de toate este conexiunea între oameni, să găsească echilibrul perfect între emoția lui și emoția celuilalt, să lase muzica să ii dicteze pașii, iar inima povestea dintre ei.

Un dansator bun e prezent, trup și suflet. Caută inspirație în orice și transmite mai departe asta, se bucură de dans, prin toți porii.

Atunci când se îmbină toate, pasiunea pentru dans, stilul propriu și tehnica, vulnerabilitatea și emoția, conexiunea între suflete și limbajul nonverbal între inimă și pași, să știi că mai există ceva nedescoperit!”

Astăzi facem cunoștință cu Paul!

L-am întrebat ce înseamnă un dansator bun, în viziunea lui, iar el ne-a răspuns cu bucurie la această întrebare. Haideți să îl cunoaștem!

„Un dansator bun este acela care, pe lângă talent si pasiune depune efort, face sacrificii și se implică cu totul pentru a evolua și a ajunge la rezultatele dorite.

Un dansator bun mai este acela care, după ce ajunge „sus” împărtășeste cunoștințele lui și cu ceilalți dansatori talentați și pasionați (Each one teach one).

Ce te face bun/performant în orice domeniu este SCOPUL. Atunci când legi munca ta, dorința și pasiunea de un scop, devi mai bun pentru ca acel scop îți formează obiceiuri care te scot din zona de confort, te împing spre a face sacrificii și te motivează sa faci eforturi. Pentru mine asta a fost cheia, am legat pasiunea mea de un scop și anume de a ajunge pe scena după un an de zile de practică, lucru care s-a și întâmplat.”

Astăzi facem cunoștință cu Alex!

L-am întrebat ce înseamnă un dansator bun, în viziunea lui, iar el ne-a răspuns cu bucurie la această întrebare. Haideți să îl cunoaștem!

„Un dansator bun „se vede”. Da, o tehnică bună de dans este foarte importantă, dar după părerea mea, un dansator bun se va diferenția de restul datorită atitudinii. Orice tip de personalitate ar avea, în momentul în care începe melodia, se transpune in ea, se transformă. Te poate face să îți placă o melodie care nu ți-a plăcut niciodată, doar văzându-l cum dansează pe ea. Nu exista „eu nu o să fiu niciodată un dansator bun”. Oricine poate ajunge un dansator bun daca e pasionat si muncește din greu!”

Astăzi facem cunoștință cu Silvu!

L-am întrebat ce înseamnă un dansator bun, în viziunea lui, iar el ne-a răspuns cu bucurie la această întrebare. Haideți să îl cunoaștem!

„Un bun dansator trebuie să fie elegant, flexibil și grațios, să simtă și să înțeleagă muzica, să facă totul cu încredere ca și cum ar deține puterea de a controla muzica, să îți dea senzația că dansul creează muzica, nu invers, să poată să exprime și să transmită emoții prin mișcările corpului.”

Astăzi facem cunoștință cu Tavi!

L-am întrebat ce înseamnă un dansator bun, în viziunea lui, iar el ne-a răspuns simplu și frumos la această întrebare. Haideți să îl cunoaștem!

„Un dansator bun e o persoană pentru care dansul nu mai e un hobby sau o placere, ci un mod de viata!”

Astăzi facem cunoștință cu Alexandra!

Am intrebat-o ce înseamnă un dansator bun în viziunea ei, iar ea ne-a răspuns cu entuziasm la această întrebare. Haideți să o cunoaștem!

„Un dansator bun, pentru fiecare dintre noi, poate reprezenta altceva. Pentru mine, un dansator bun este acela care reușește să se adapteze, în primul rând, la persoanele cu care pășește pe ring (fie ele începatoare sau profesioniste), care transmite încrederea și bucuria dansului către partener. Starea de bine a cuplului format pe ring se remarcă de departe chiar și în încăperea plină de oameni!”

Astăzi facem cunoștință cu Irina!

Am intrebat-o ce înseamnă un dansator bun în viziunea ei, iar ea ne-a răspuns cu bucurie la această întrebare. Haideți să o cunoaștem!

„Un dansator bun e cel care pune pasiune în dans, care uită de toți și de toate atunci când dansează și care reușește să transmită prin dans tot ceea ce simte, oricui privește sau participă.

De asemenea, un dansator bun dă viață și valoare melodiei pe care dansează, lasând impresia, poate, că melodia a fost facută după dans și nu invers… Atât de completă trebuie să fie armonia între cele două.”